Az intelligens „malacpersely”

 

Változó gazdasági helyzetünk minden embert takarékosságra kényszerít. Lemondunk dolgokról, álmokról, vágyakról. S általában egy ember életében az otthonával, lakásával kapcsolatos terve, vágya bír a legnagyobb jelentőséggel. Ennek megvalósítása viszont nagyon sok lemondással, takarékossággal jár.
Van azonban a lakástakarékosságnak egy olyan módja, amivel kis összegeket tud úgy egymásra halmozni, hogy abból a végén egy jelentős megtakarítás kerekedjen. Ez pedig a lakáskassza.
A lakáskassza megtakarítási megoldások egyre jelentősebb szerephez jutnak.
S hogy miért?
Mert a lakáskassza olyanok számára is megoldás lehet, akik egyébként semmilyen hitelre nem jogosultak, vagy ellenkező esetben a hitelhez szükséges önerőt nem áll módjukban előteremteni.

 

S hogy melyek a lakáskassza verhetetlen előnyei?

  • kis összegekből milliós nagyságú önerő gyűjthető.
  • magas, akár 10,56% évi hozam.
  • nincs kamatadó.
  • létezik évenkénti állami támogatás.
  • szabad felhasználásra.

 

Mit jelent a lakáskassza szabad felhasználása?

 

Gyakorlatilag bármire fel lehet használni a lakáskassza által összegyűjtött összeget, az az egyetlen kikötés csupán, hogy lakáscélú legyen a lakáskassza összegének felhasználása.
Lakáscélú felhasználásba értendő: ingatlan vásárlása, felújítása, korszerűsítése, egy meglévő lakáshitel előtörlesztése, de a lakáskasszában felhalmozott összeget felhasználhatja egy kedvezményes lakáshitel önrészének fizetésére is.
Mégis méltán legnépszerűbb ezek közül az önerőképzés, ami azt jelenti, hogy egy későbbi lakáshitel önerő részét lakáskassza megtakarításból finanszírozza.

Mivel a lakáskassza megtakarítás nagyon kedvező konstrukciókkal rendelkezik, így elég eleinte kisebb összegű befizetéssel indítania, majd a folyamatos betétnöveléssel egyre nagyobb – lakáskassza megtakarítás – haszon is párosul.
A lakáskasszában megtakarított összeghez társul még az évenkénti állami támogatás, ami lakáscélú felhasználás esetén, minden esetleges járulék megfizetésétől mentesen áll a tulajdonos rendelkezésére.

Lakáskassza megtakarítás viszont, nem csak saját lakásvásárlásra, lakásfelújításra használható fel, hanem akár gyerekei lakásvásárlásához is egyfajta elő takarékosság lehet. Akár saját lakáscélra, akár gyerekei lakásvásárlására gyűjti, lakáskassza segítségével pénzét minden esetben létezik forint alapon, fix havi törlesztőrészlet.

Mit kell tehát tennie, ha nincs elég önereje és lakást szeretne vásárolni, vagy gyerekei jövőbeni lakáscélú terveit szeretné megalapozni?
A lakáskassza – lakástakarékpénztári – megoldást választja.

Felkészült szakembereink csak megkeresését várják, hogy a legideálisabb lakáskassza konstrukciót tudják Önnek felajánlani. Mert lakáskassza megtakarításból is számtalan típus létezik a bankpiacon, különböző futamidővel, havi megtakarítási, illetve havi befizetési összeggel variálva. Fontos, hogy Önnek ebben is csak a legkedvezőbbet keressük meg, ami nem terheli meg hosszú távon pénztárcáját.

Tesztett a bejegyzés? Ossza meg másokkal is!